Petition in Slovenian language

(translated by Blaž Babič):
———————————

Spoštovani Predsednik Češke Republike g. Vaclav Klaus,

dne 2. oktobra 2009 je Irska izglasovala “ja” Lizbonski pogodbi, po tem, ko so jo prisilili v ponovno glasovanje po prvem “ne”, leta 2008.

Lizbonska pogodba dejansko odvzema suverenost in neodvisnost državam članicam, ter jih pretvarja v province EU-države. Tako sama EU ustava, kot tudi način, kako je do nje prišlo, kažeta na globoko nespoštovanje demokracije in prebivalcev Evrope s strani EU in evrokratov.

Kljub temu še vedno ostaja droben žarek upanja, ki bi lahko zaustavil Lizbonsko pogodbo. To upanje ste vi, g. Vaclav Klaus, češki predsednik.

Do sedaj ste pogumno odklonili podpis Lizbonske pogodbe, navkljub močnim pritiskom. Če vztrajate pri zadržanju podpisa, lahko zadržite njeno uveljavitev vse do pomladi 2010, ko bodo v Veliki Britaniji volitve in zmagajo konzervativci. Njihov vodja, David Cameron, bo dal Lizbonsko pogodbo na referendum in Britanci jo bodo po vsej verjetnosti zavrnili.

Če se torej odločite, da pogodbe ne podpišete, boste tako omogočili, da bo ta pogodba za vekomaj ostala neuveljavljena.

Zavedamo se, da boste pod velikim pritiskom EU-elite in evrokratov, ampak kot ste že večkrat pokazali svoj značaj, tudi sedaj upamo, da boste vzdržali na tej pravični poti. Milijoni evropejcev te pogodbe ne želijo, še več, javnomnenjske raziskave kažejo, da bi večina evropejcev glasovala “ne”, v kolikor bi seveda dobili priložnost glasovati.

Če se odločite ne podpisati in ratificirati pogodbe, boste zapisani v zgodovini kot izredno pogumen državnik, ki je rešil Evropo, njene prebivalce in njene narode, pred vedno bolj nedemokratično Evropsko unijo.

Skromno vas prosimo in vas opogumljamo, da naredite pravi korak in Lizbonske pogodbe ne podpišete.

Imate vso našo podporo.

Z lepimi pozdravi,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: